Po udanym debiucie udka z kaczki, czas na kolejny rarytas na bazie tego pysznego mięsa! Czernina to nowość w menu naszych restauracji! Zapraszamy!
Czernina w restauracjach Bistro na Talerzu!
Czernina, bo o niej mowa, to perełka Szefa Kuchni Bistro na Talerzu! Wypracowanie idealnej receptury wymagało sporo czasu, prób i wielu godzin w kuchni, ale z dumą możemy ogłosić – mamy to!
W Bistro na Talerzu przywiązujemy ogromną uwagę do jakości produktów i surowców. Starannie dobrane składniki w odpowiednich proporcjach to klucz do idealnego smaku i konsystencji naszej czerniny!
Jak podajemy naszą czerninę?
Wywar ze świeżych warzyw i podrobów z kaczki, w połączeniu z lanymi kluskami, suszonymi morelami i śliwkami, z nutą czekolady, doprawione karmelizowanymi wiśniami oraz gruszką tworzą pyszną, zawiesistą zupę, która nasyci każdego!
Już teraz możecie skosztować czerniny w Bistro na Talerzu! Jesteśmy przekonani, że ten słodko-kwaśny smak i owocowo-mięsny aromat na pewno Was zachwyci!
Wraz z udkiem z kaczki, pyzami i modrą kapustą tworzy idealny zestaw na niedzielny obiad… i nie tylko!
Czernina to wielkopolskie dziedzictwo i tradycja!
Czernina, w dawnej Polsce nazywana czarną polewką, w 2008 roku została wpisana na listę produktów tradycyjnych województwa wielkopolskiego.
Cieszymy się, że możemy ją Państwu serwować w naszych lokalach z tradycyjną kuchnią polską! Zapraszamy na czerninę do naszych restauracji w Ostrowie Wielkopolskim, Jarocinie, Śremie i Środzie Wielkopolskiej!