Blog na talerzu

Czernina – nowość w naszym menu!

czernina restauracja

Po udanym debiucie udka z kaczki, czas na kolejny rarytas na bazie tego pysznego mięsa! Czernina to nowość w menu naszych restauracji! Zapraszamy!

Czernina w restauracjach Bistro na Talerzu!

Czernina, bo o niej mowa, to perełka Szefa Kuchni Bistro na Talerzu! Wypracowanie idealnej receptury wymagało sporo czasu, prób i wielu godzin w kuchni, ale z dumą możemy ogłosić – mamy to!

W Bistro na Talerzu przywiązujemy ogromną uwagę do jakości produktów i surowców. Starannie dobrane składniki w odpowiednich proporcjach to klucz do idealnego smaku i konsystencji naszej czerniny!

Jak podajemy naszą czerninę?

Wywar ze świeżych warzyw i podrobów z kaczki, w połączeniu z lanymi kluskami, suszonymi morelami i śliwkami, z nutą czekolady, doprawione karmelizowanymi wiśniami oraz gruszką tworzą pyszną, zawiesistą zupę, która nasyci każdego!

Już teraz możecie skosztować czerniny w Bistro na Talerzu! Jesteśmy przekonani, że ten słodko-kwaśny smak i owocowo-mięsny aromat na pewno Was zachwyci!

Wraz z udkiem z kaczki, pyzami i modrą kapustą tworzy idealny zestaw na niedzielny obiad… i nie tylko!

Czernina to wielkopolskie dziedzictwo i tradycja!

Czernina, w dawnej Polsce nazywana czarną polewką, w 2008 roku została wpisana na listę produktów tradycyjnych województwa wielkopolskiego.

Cieszymy się, że możemy ją Państwu serwować w naszych lokalach z tradycyjną kuchnią polską! Zapraszamy na czerninę do naszych restauracji w Ostrowie Wielkopolskim, Jarocinie, Śremie i Środzie Wielkopolskiej!

Udostępnij

Czytaj także

faszerowana papryka bistro na talerzu

Faszerowana papryka – nowość w Bistro na Talerzu!

Zbliżająca się jesień i chłodniejsze dni aż proszą się o coś rozgrzewającego, pachnącego i sycącego. Dlatego w naszym Bistro stworzyliśmy danie, które nie tylko zaspokoi głód, ale także otuli smakiem

szparagi i bób restauracja

Sezonowe rarytasy na Talerzu! Bób i szparagi!

Już w weekend – prawdziwa gratka dla wielbicieli sezonowych rarytasów! W naszych restauracjach zagoszczą… Szparagi i bób! Stworzyliśmy dania, obok których żaden łasuch nie przejdzie obojętnie! Zupa szparagowa z prażonymi migdałami