Blog na talerzu

Sezonowe rarytasy na Talerzu! Bób i szparagi!

szparagi i bób restauracja

Już w weekend – prawdziwa gratka dla wielbicieli sezonowych rarytasów! W naszych restauracjach zagoszczą… Szparagi i bób! Stworzyliśmy dania, obok których żaden łasuch nie przejdzie obojętnie!

Zupa szparagowa z prażonymi migdałami i chrupiącymi grzankami

Wiosna i wczesne lato to czas, kiedy na naszych stołach królują szparagi – delikatne, soczyste, pełne smaku i witamin.

Jeśli szukacie pomysłu na lekki obiad, zupa szparagowa z prażonymi migdałami i chrupiącymi grzankami będzie idealna!

Dlaczego warto sięgnąć po szparagi?

Szparagi to nie tylko smak – to również porcja zdrowia. Bogate w witaminę K, kwas foliowy, błonnik oraz przeciwutleniacze, wspierają pracę układu krążenia i pomagają oczyszczać organizm. Sezon na nie trwa krótko – tym bardziej warto korzystać póki są świeże i lokalne!

Prosty luksus na co dzień

Ta zupa łączy w sobie kremową konsystencję, lekko orzechowy aromat migdałów i chrupkość grzanek – wszystko to sprawia, że zupa smakuje wyjątkowo! A jednak – cały przepis zamyka się w kilku prostych składnikach i kilkunastu minutach przygotowania!

Polędwiczki wieprzowe w sosie z bobem

Latem warto korzystać z darów natury, które pojawiają się tylko na chwilę. Jednym z nich jest bób – delikatny, kremowy i pełen smaku. W połączeniu z miękką, soczystą polędwiczką wieprzową tworzy danie idealne – wykwintne, choć proste w przygotowaniu.

bób restauracja

Dlaczego bób?

Bób to skarbnica roślinnego białka, błonnika, witamin z grupy B i kwasu foliowego. W dodatku ma charakterystyczny, lekko orzechowy smak, który świetnie komponuje się z mięsem, śmietanką i ziołami. W tym daniu gra pierwsze skrzypce!

Sezonowa prostota w najlepszym wydaniu

To danie to idealne połączenie sezonowości i kulinarnej przyjemności. Mięciutka polędwiczka, kremowy sos i świeży bób to trio, które smakuje obłędnie – zarówno na codzienny jak i na weekendowy obiad!

Sezonowe rarytasy w ten weekend w naszych lokalach!

Zapraszamy!

Udostępnij

Czytaj także

faszerowana papryka bistro na talerzu

Faszerowana papryka – nowość w Bistro na Talerzu!

Zbliżająca się jesień i chłodniejsze dni aż proszą się o coś rozgrzewającego, pachnącego i sycącego. Dlatego w naszym Bistro stworzyliśmy danie, które nie tylko zaspokoi głód, ale także otuli smakiem

kawa z przelewu restauracja

Świeżo mielona kawa z przelewu w naszych Bistro!

Miłośnicy aromatycznej kawy mają powód do radości! Zniewalająca nowość, której smaku nie porównasz z niczym innym! W Bistro Na Talerzu pojawiła się prawdziwa gratka – świeżo mielona kawa z przelewu,